Baleset

ÉKM: a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja az adácsi vonatbaleset körülményeit

Az útátjárót biztosító berendezés az eset idején a közúti forgalom felé jelzést nem adott.

2024.05.10 08:18MTI

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) vizsgálja az adácsi vonatbaleset körülményeit - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).

Felidézték: kedden egy tehervonat a 80-as fővonalon, Vámosgyörk és Ludas állomás között, Adács megállóhelynél, a fény- és félsorompóval felszerelt útátjáróban egy tehergépkocsival ütközött. "Az útátjárót biztosító berendezés az eset idején a közúti forgalom felé jelzést nem adott" - írták.

A mozdony az esemény következtében mind a négy tengelyével kisiklott, a mozdonyvezetőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter szállította kórházba.

Az eset szakmai kivizsgálását a Közlekedésbiztonsági Szervezet azonnali helyszíni szemlével kezdte és adatgyűjtéssel, elemzéssel folytatja - áll a közleményben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.