Jurassic Park Budapesten

Kaliforniából érkezett dinoszaurusz-robotok várják az érdeklődőket a fővárosi Vidámparkban hétvégétől.
2003.03.14 09:14

A szórakoztató intézményben 300 forintos belépődíj után 150-600 forintért lehet egy-egy játékra felülni.

Az előző szezon tizenöt hétvégi napját mosta el az eső, és a nagy kánikula sem kedvezett, de a budapesti Vidámparkba tavaly így is 859 ezren látogattak ki. Tari Julianna főigazgató csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: szombattól több mint húsz játékkal várják a szórakozni vágyó fiatalokat és felnőtteket, az igazi szezonnyitást azoban április 5-re tervezik.

Európai körúton a dinópark

Az új évad első szenzációja a Dinosorium kiállítás, mely őszig vendégeskedik Magyarországon. A tizenegy dinoszaurusz a hang- és fényeffektekkel, valamint a köréjük épített dzsungellel néhány pillanatra - négyszázötven forintért - egy mini Jurassic Parkba varázsolja az érdeklődőket.

Baranyai Vince, a Dinó-Zoo Kft. ügyvezetője elmondta: a számítógéppel vezérelt dinoszaurusz-robotok Kaliforniából érkeztek, gyártójuk az a cég, mely Spielberg őslényeit is tervezte a világhírű filmtrilógiához. A kiállítás Lengyelországot és Görögországot már megjárta, télen pedig Pozsonyba költözik. A Vidámparknak a dinókért bérleti díjat nem, csupán a bevétel után részesedést kell fizetnie.

Egységes jegyrendszer

A városligeti szórakoztató parkba háromszáz forint a belépő, a kerekes székekkel közlekedőknek, valamint a 120 centiméternél alacsonyabb gyermekeknek viszont ingyenes. A játékokra egy-négy tikettért lehet felülni, egy jegy ára 150 forint. Továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a Looping Star, a 24 méter magasan átforduló Álomhajó, és a Top Spin, azaz a 18 méter magas adrenalin-hinta.

Nyolcszázmilliós költségvetés

Tari Julianna hangsúlyozta: a játékok mellett kiemelt figyelmet fordítanak a környezetre is. Útépítésre és tereprendezésre 2000 óta több mint húszmillió forintot szántak, faápolásra és növényültetésre közel hat és félmilliót költöttek. A mosdókat az elmúlt években több mint tízmillió forintért újították fel. A Vidámpark tavaly a 800 milliós költségvetésével 36 millió forint nyereséggel zárt.

print cikk nyomtatása
comment Szólj hozzá!
Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.